Prerađivačka industrija u porastu u siječnju

Bez autora
Mar 15 2010

Prema već objavljenim podacima, industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u siječnju ove godine na godišnjoj razini porsala je za 1,5 posto, a prema novim podacima DZS-a o rastu pojedinih djelatnosti, vidljivo je kako je nakon niza mjeseci stagancije porasla prerađivačka industrija za 1,8 posto. Usklađujući statistiku industrijske proizvodnje s europskim standardima, DZS industrijsku proizvodnju tumači mjesečnom stopom rasta izračunatom iz desezoniranih indeksa, a godišnju stopu iz kalendarski prilagođenih indeksa. Po tim je podacima industrijska proizvodnja u siječnju ove u odnosu na prosinac prošle godine porasla za pet posto.

Prerađivačka industrija u porastu u siječnjuPrema već objavljenim podacima, industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u siječnju ove godine na godišnjoj razini porsala je za 1,5 posto, a prema novim podacima DZS-a o rastu pojedinih djelatnosti, vidljivo je kako je nakon niza mjeseci stagancije porasla prerađivačka industrija za 1,8 posto.

Usklađujući statistiku industrijske proizvodnje s europskim standardima, DZS industrijsku proizvodnju tumači mjesečnom stopom rasta izračunatom iz desezoniranih indeksa, a godišnju stopu iz kalendarski prilagođenih indeksa. Po tim je podacima industrijska proizvodnja u siječnju ove u odnosu na prosinac prošle godine porasla za pet posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik